Stilhed

Stille, tak!

Jeg elsker at have stilhed omkring mig. Det glæder i mit eget hjem og når jeg er ude. Larm er det alt for meget af, om det så er Hjemis-bilen, kirkeklokker, fly, biler, børn, maskiner m.m. Prøv at vælge støjfrit hver gang du har muligheden.

Vi elsker stilhed

Jeg er medlem af foreningen Vi elsker stilhed (se også Facebook-siden)

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO , kan trafikstøj medføre gener og helbredseffekter som kommunikationsbesvær, hovedpine, søvnbesvær, stress, forøget blodtryk, forøget risiko for hjertesygdomme og hormonelle påvirkninger.

Støj kan påvirke ydeevnen og påvirke børns indlæring og motivation. Støj har således sundhedsskadelige virkninger på mennesker og kan ved længere tids påvirkning føre til egentlige helbredseffekter. Især støj om natten vurderes som skadelig, da støj om natten kan gøre det vanskeligere at falde i søvn, give dårligere søvnkvalitet, forstyrre søvnen og medføre for tidlig vækning.

En undersøgelse fra 2011 fra WHO konkluderer, at en ud af tre europæere er generet af støj i dagtimerne, og én ud af fem får forstyrret sin nattesøvn på grund af støj fra trafikken. Støjbelastningen øger risikoen for hjertekarsygdomme og forhøjet blodtryk.

Rapporten konkluderer, at trafikstøj hvert år koster mindst 1.000.000 sunde leveår i Vesteuropa.

Burden of disease from environmental noise – Quantification of healthy life years lost in Europe World Health Organization

Bose QuietComfort støjreduktion hovedtelefoner
Selvfølgelig ejer jeg et sæt Bose støjreducerende hovedtelefoner. Især på lange flyveture er disse mange penge og meget søvn værd.

Anbefalet læsning om stilhed
Quiet, Please ExperienceLife.com
Borgermøde: Folk dør af støj fra motorvej Fyens Stiftstidende
Larm dræber os langsomt Information