Livsfilosofi

Jeg er ikke troende, jeg har ingen religion; men livsfilosofi.

At vide, hvornår du har nok, er at være rig.

Man kan se meget, blot ved at kigge.

Kunst er hvad man ikke kan; hvis man kan er det ingen kunst.

let that shit go buddha

Hui-tse sagde til Chuang-tse: “Jeg har et stort træ som ingen tømrer kan hygge til tømmer. Grenene og stemmen er krogene og stenhårde, dækkede over det hele med knaster og fuger. Ingen bygmester ville skænke det et blik. Sådan er det med din lære – unyttig og intet værd. Derfor er der ingen der lægger mærke til den.”

“Som du ved”, svarede Chuang-tse, “er en kat meget ferm til at vange sit bytte. Den krummer sig sammen og kan springe i hvad retning det skal være, ligegyldigt hvad den er efter. Men når dens opmærksomhed helt er koncentreret om sådant, kan man nemt fange den i et net. På den anden side er en kæmpeyakokse ikke nem at fange eller få bugt med. Den står som en sten eller som en sky på himlen. Men til trods for sin styrke kan den ikke fange en mus.”

“Du beklager dig over at dit træ ikke er noget værd som tømmer. Men du kunne drage fordel af den skygge som det kaster, lægge dig til hvile under dets beskærmende løvgang, eller spadsere rundt under det og beundre dets beskaffenhed og fremtoning. Da det jo ikke trues af øksen, hvad kan da bringe dets eksistens i fare? Det er unyttigt for dig, blot fordi du ønsker at gøre det til noget det ikke er, istedet for at anvende det på den rete måde.”

Forestil dig at der ingen himmel findes.
Det er let hvis du forsøger.
Over os kun himmel
Forestil dig at alle mennesker lever for i dag.